Університету імені Альфреда Нобеля

Гаряча лінія

067-626-25-52

КУЛЬТУРА ЯКОСТІ ОСВІТИ

Замкова Анастасія, студентка спеціальності "Міжнародні економічні відносини", МЕВ-21-А, 3 курс, про мобільність у Віденському університеті економіки та бізнесу (Австрія), зимовий семестр 2023-2024

Вже завершився мій другий семестр за обміном в Австрії у Віденському університеті економіки та бізнесу. Цей семестр був наповнений дивовижними враженнями та пригодами. Я отримала практичні й важливі знання від професорів-практиків. Під час навчання було багато групових завдань, роботи з кейсами реальних компаній. Завдяки цьому я тепер маю не тільки розуміння певних сфер, а ще й навички, котрі я вже можу застосовувати в реальному житті! Навчання за обміном це неймовірна можливість обмінюватися досвідом зі студентами з усього світу і поширювати свій кругозір! 

Відень дуже гарне місто і тут є багато куди сходити. У вільний час я гуляла вулицями Відня з друзями, ходила в мій вже улюблений парк атракціонів «Prater Park», ще тут багато цікавих і естетичних музеїв. Також для студентів за обміном організовуються багато івентів, де можна познайомитися з новими друзями й відчути всі яскраві фарби студентського життя. Цей обмін дав мені можливість подорожувати по різним містам Австрії й по всьому світу! 

Оскільки це був мій другий семестр за обміном в цьому університеті, я майже не стикалась зі складностями. Але спочатку було складно адаптуватися до нової країни. Тому рекомендую ходити на більшість івентів, що організовують для студентів за обміном, для швидкого адаптування. Також важливо завчасно шукати житло, бо за декілька місяців вже все може бути зайняте. Рекомендую брати предмети, які перераховуються у вашому університеті, через те, що було складно поєднувати навчання у двох університетах одночасно. Не бійтеся звертатися за допомогою, вам завжди з радістю допоможуть ваші координатори в університеті. Спілкуйтеся з іноземцями, будьте відкриті до нових знайомств і знань! І пам’ятаєте, що обмін це не тільки про навчання, а ще й про міжнародний досвід і знайомства з новими друзями!

school and education

Гаряча лінія

067-626-25-52