Університету імені Альфреда Нобеля

Гаряча лінія

067-626-25-52

КУЛЬТУРА ЯКОСТІ ОСВІТИ

Скопець Єлизавета, студентка спеціальності "Міжнародний маркетинг", МГ-21, 3 курс, 5-6 семестр про мобільність в Університеті Леона Козмінського, 2023-2024 рік

Вже другий семестр я навчаюсь в Університеті Козмінського у Варшаві по програмі «Еразмус +». Перший мій семестр тут залишив надзвичайні враження, тому я без вагань подалась на конкурс ще раз і пройшла відбір. Тепер я стипендіат програми Еразмус, що є неабиякою фінансовою підтримкою в Польщі.

Навчання у Варшаві я поєдную з навчанням в нашому українському університеті. Це складно, але воно того варто. Є можливість порівняти освітній процес в різних країнах, набратися досвіду. В європейському виші більш віддається перевага практичним навичкам та командній роботі. Багато спільних проєктів студентів, тренінгів. Навчання тут дало мені змогу покращити розмовну англійську мову, навчатися у викладачів з різних країн, спілкуватися та працювати зі студентами з усього світу: Польщі, Італії, Іспанії, Франції, Німеччини, Казахстану, Китаю, Сінгапуру, Канади тощо.

Для студентів Еразмус організовують багато заходів, на яких можна ближче познайомитися, поспілкуватися, разом з’їздити на екскурсії, тобто, відчути всі радощі студентського життя. Я побачила не тільки всі красоти Варшави, але й побувала в інших містах: Кракові, Будапешті, Стокгольмі, Брюсселі. Це вражаючі подорожі! А від студентів з інших країн, які тепер стали для мене друзями, дізналась про особливості культури та навчання їх країн та мала можливість розповісти та зацікавити нашою Україною.

Я можу порекомендувати не боятися та пробувати брати участь у цій програмі. Координатори міжнародних університетів завжди допоможуть та дадуть відповідь на запитання, студенти нашого університету, які вже були по цій програмі, теж допоможуть та розкажуть про головне. Не бійтесь спілкуватися, знайомитеся з новими друзями, отримувати нові знання!

Я дуже вдячна Університету Альфреда Нобеля та комітету міжнародної діяльності за можливість отримати такий неймовірний міжнародний досвід та незабутні враження!

school and education

Гаряча лінія

067-626-25-52