Університету імені Альфреда Нобеля

Гаряча лінія

067-626-25-52

КУЛЬТУРА ЯКОСТІ ОСВІТИ

Біланчук Катерина, студентка групи Фл-21-2, спеціальності «Філологія. Переклад», 3 курс. Польща, University of Gdańsk, зимовий семестр (2023-2024)

Навіть уявити собі не могла, що буду мати змогу навчатися за кордоном, хоч і не довго. Ці пів року повністю змінили моє життя. Були як чудові, так і складні моменти, проте враження залишаються неймовірними. Навчання за обміном дає велику можливість для пізнання світу, людей, культури та навіть себе. Я дуже вдячна рідному університету та програмі Еразмус+ за здобутий досвід та особистісний розвиток!

По-перше, моє навчання відбувалося у місті Гданськ. Неймовірної краси місто, кожна вуличка надихає, наповнює серце та закохує у себе. Саме увесь мій вільний час від навчання й проходив мандрами по його вулицях.

Навчання відбувалося з різними групами, проте в кожній зустріли із теплом! З мого спостереження, до всіх студентів ставляться серйозно, одразу привчають до відповідальності за свої слова та вчинки. Отже, ти або навчаєшся, або не марнуєш нічий час. Викладачі, як і усюди, бувають різні, проте мені пощастило, кожен був компетентним та доброзичливим. Саме вони й доклали максимум зусиль для мого саморозвитку. Якщо виникали певні проблеми, завжди можна було знайти компроміс. Якщо виникали сумніви у своїх можливостях, у свою сторону можна було почути слова підтримки. Завдяки викладачам я знаходила змогу боротися зі своїми складнощами, за що дуже вдячна! Також на парах постійно були групові роботи, що дало великий поштовх у соціалізації. А індивідуальні та групові проєкти були націлені на розвиток як особистісних якостей, так і на вміння працювати та ладнати із різними людьми.

Свій вільний час від навчання я проводила у єднаннях із природою. Такий густий засніжений ліс або таке бурхливе море заспокоювали душу кожен раз. Звісно, були й різні організовані заходи для студентів Еразмус+, такі як: екскурсії, поїздки, вечірки, походи до музеїв й багато іншого. Але звичайні мандрівки містом залишились найяскравішими в моїх спогадах.

Отже, майбутнім учасникам я хочу сказати, що не варто боятись перешкод, варто випробовувати себе! Це такий чудовий поштовх у побудові себе як дорослої особистості, адже перебування закордоном в іншому менталітеті з іншими людьми дійсно стає переломним моментом. Також не бійтеся будувати більше зв‘язків із представниками різних країн, адже на Еразмусі+ ви зустрінете велику кількість націй! І це такий чудовий досвід дізнаватися про життя з віддалених куточків світу!

На завершення, вірте у себе і не втрачайте таку чудову можливість!

school and education

Гаряча лінія

067-626-25-52