Університету імені Альфреда Нобеля

Гаряча лінія

067-626-25-52

Звіт про відрядження керівника загального деканату Університету імені Альфреда Нобеля Анастасії Мухіної

«Учітеся, читайте, і чужого навчайтеся, й свого не цурайтеся»… Старі і добро слова із творчості великого митця Т.Г. Шевченка. Крізь призму часу вони стали пророчими для нас, адже вони уособлюють нашу українську суть до пізнання нових обріїв та вдосконалення вже набутих basic skills.

22 квітня у Палаці в Дебініє стартувала робота Міжнародної весняної школи «Sustainable Development and Social Innovations» в рамках проєкту «AMU Summer School 2.0», організованою Університетом Адама Міцкевича у м. Познань.

Впродовж проєкту робочою групою були проведені лекційні заняття та семінарські роботи з учасниками. Костянтин Мазур презентував Університет імені Адама Міцкевича в Познані та EPICUR Consortium, наголосив на міжнародній співпраці університету та різноманітних проєктах.

Обговорювалися питання взаємозв'язку сталого розвитку та сучасних проблем, пов'язаних із кліматичними змінами та забрудненням зовнішнього середовища. Професорка Університету імені Адама Міцкевича в Познані Агнєшка Козловська прочитала лекції «Origins and development of the idea of sustainable development», «Climate change: a most serious consequence of unsustainable development», «Sustainability and green development policies - global, European and national perspectives», які викликали високу зацікавленість та сприяли жвавій дискусії серед учасників Міжнародної школи.

Також увагу було приділено обговорюванню питання імплементації цілей сталого розвитку в університетську систему на прикладі Університету імені Адама Міцкевича в Познані. Лекторки Анна Шмідт Фідлер і Катажина Вала ознайомили учасників з презентаційними проєктами «Sustainable Development (Goals) at universities», «Community Engagement», «Green Campus & Climate Actions». Проблематика висвітлена в цих лекціях є актуальною в сучасних умовах глобалізаційних змін.

На завершення учасникам наукового проєкту були репрезентовані практичні завдання, які дозволили їм сповна розкрити свій творчий потенціал. Викладачки УАМ Анна Шмідт Фідлер та Катажина Вала провели захопливі інтерактивні заняття, що відповідали темам лекцій (Future oriented staff – SDG Excellence, Social Innovations).

Завершальним акордом нашої подорожі стала екскурсійна програма до визначних місць Познані, а її родзинкою – знайомство зі славнозвісним Університетом Адама Міцкевича.

Безмежна вдячність тим, хто доклав зусиль для реалізації даного проєкту, за ті незабутні враження, знайомства, співпрацю, обміном власного професійного досвіду. Це унікальна можливість для розширення та збагачення особистісного потенціалу, професійного зростання, а також, що не мало важливо, міжнародній дружбі та співпраці між навчальними закладами. З нетерпінням чекатиму наступних зустрічей для реалізації та обміну ідей.

school and education

Гаряча лінія

067-626-25-52