Університету імені Альфреда Нобеля

Гаряча лінія

067-626-25-52

Солоненко Аліса, студентка спеціальності "Міжнародні економічні відносини", МЕВ-21-А, 3 курс, про мобільність у Віденському університеті економіки та бізнесу (Австрія), весняний семестр 2024

Протягом мого навчання за обміном у Віденському університеті WU, я отримала неймовірний досвід. Це була чудова можливість не лише здобути нові знання, але й познайомитися з багатьма людьми з різних країн, а також з українцями з різних міст, що нас дуже об'єднало і додало відчуття підтримки та спільності в чужій країні.

Університет справив на мене найпозитивніше враження. Його архітектура та атмосфера справді надихають на навчання. Викладачі WU приділяють особливу увагу груповим проєктам та креативним завданням. Одним із найяскравіших прикладів було створення пропозиції маркетингової стратегії для реального стартапу.

Окремо варто відзначити курси німецької мови від університету, які були на високому рівні і значно допомогли мені влитися в середовище. Також дуже сподобалася pre-semester програма, завдяки якій я мала можливість ознайомитися з Віднем ще до початку навчання. Вільний час у Відні можна провести неймовірно цікаво: місто пропонує безліч музеїв, кафе, вистав та інших івентів на будь-який смак.

Крім того, природа навколо Відня неймовірно красива, і я мала змогу долучитись до улюбленого дозвілля австрійців – до хайків. Найбільше Австрією: Баден, Хальштат, Зальцбург та Грац залишили незабутні враження. На вихідних я також зустрічалася з друзями, які були на обміні від нашого університету в інших країнах.

Звісно, потрібно бути особливо уважним з документами та організаційними моментами одразу після приїзду, щоб уникнути можливих проблем у майбутньому. Головна порада, яку я можу дати наступним студентам — це вміти грамотно розпоряджатися своїм часом. Адже важливо знайти баланс між навчанням у двох університетах, дослідженням нової країни, прогулянками та відпочинком.

Це був неймовірний семестр, який залишив після себе безліч позитивних емоцій та незабутніх спогадів, за що я щиро вдячна нашому університету!

school and education

Гаряча лінія

067-626-25-52