Університету імені Альфреда Нобеля

Гаряча лінія

067-626-25-52

КУЛЬТУРА ЯКОСТІ ОСВІТИ

Відбувся конкурс дослідницьких проектів за результатами досліджень, які проводились в Лабораторії міжнародного регіонознавства (Lab-IRS)

Створена кафедрою глобальної економіки в рамках реалізації проекту EuSANU, що співфінансується Європейським Союзом, Лабораторія міжнародного регіонознавства Lab-IRS стала не тільки центром координації наукових досліджень викладачів кафедри, але й ефективним місцем проходження практики для певної частини здобувачів зі спеціальності «Міжнародні економічні відносини». Так протягом лютого-березня 2024 р. понад 20 здобувачів 4 курсу доєдналися до діяльності Лабораторії. Вони не тільки мали можливість отримати кваліфіковані консультації з різних аспектів міжнародно діяльності, а й спробували реалізувати себе у якості дослідників.

На конкурс дослідницьких проектів, який проводився за підсумками проходження практики, надійшло від здобувачів 19 робіт. Об’єктом своїх досліджень здобувачі обрали різні аспекти діяльності окремих країн, оцінку інвестиційного клімату в них, співпрацю з Україною тощо. Кожна робота містила не тільки загальну інформацію, але й практичні рекомендації для тих, хто має намір розвивати економічні відносини з обраною країною.

11 березня 2024 р. відбувся Круглий стіл, де учасники конкурсу презентували свої роботи та захищали висунуті ними наукові положення та практичні рекомендації. За рішенням журі переможницею конкурсу стала студентка IV курсу Горенко Софія з доповіддю «Діджиталізація фінансового сектору в Німеччині» (Диплом I ступеня). Ще два здобувачі отримали Дипломи II ступня та три – Дипломи III ступня.

Дослідницькі проекти рекомендовані до публікації у матеріалах XXXVI Міжнародної науково-практичної конференції молодих вчених та студентів «Трансформація економічних систем та інститутів у нових геостратегічних реаліях», яка відбудеться у квітні 22-23 квітня 2024 р., та у науковому фаховому журналі European Vector of Economic Development”. Всього заплановано опублікувати 18 наукових статей.

Кафедра й надалі планує розвивати цей напрямок роботи. Сьогодні формується портфель замовлень від підприємств-учасників міжнародних економічних відносин на проведення дослідження європейських ринків окремих товарів, що набуває особливої актуальності на шляху України до ЄС. Участь у виконанні таких досліджень стане важливим елементом практичної підготовки майбутніх фахівців.

Також в рамках проходження практики, під керівництвом команди Lab-IRS, організовано самостійне опанування курсу «Архітектура європейської безпеки: нові виклики та тенденції» студентами з використанням ресурсів онлайн бібліотеки Lab-IRS.

school and education

Гаряча лінія

067-626-25-52