Університету імені Альфреда Нобеля

Гаряча лінія

067-626-25-52

Економіст міжнародник – це аналітик. Продовжуючи реалізацію міжнародного проєкту проєкту Еразмус+ Модуль Жан Моне EuSANU кафедра глобальної економіки приймає студентів на практику в Лабораторію міжнародного регіонознавства

image

Аналіз ситуації, можливих варіантів дій та їх наслідків – це важлива складова будь-якого прийняття рішення. Особливого значення навички аналітичних досліджень мають для фахівців, які спеціалізуються на міжнародній економічній діяльності. Адже тут обґрунтованість рішень має не тільки безпосередні економічні наслідки, але часом й політичні чи стратегічні результати. Саме тому значна частина здобувачів спеціальності «Міжнародні економічні відносини» Університету імені Альфреда Нобеля обирає місцем своєї практики Лабораторію міжнародного регіонознавства, створену при кафедрі глобальної економіки у рамках реалізації міжнародного проєкту Еразмус+ Модуль Жан Моне EuSANU, що фінансується Європейським Союзом.

За час практики, яка триватиме три тижні, 20 здобувачів третього курсу зможуть зустрітися з провідними фахівцями у сфері міжнародної економічної діяльності, отримати консультації та практичні поради щодо пошуку необхідної інформації, її обробки та правильного тлумачення висновків. Вони спробують себе у якості дослідників міжнародних ринків окремих товарів та товарних груп, інвестиційного клімату та інвестиційної привабливості окремих країн та сфер діяльності, будуть експертами в оцінці ступеня валютних ризиків при здійсненні зовнішньоекономічних операцій.

За підсумками практики кожен здобував має підготувати наукову доповідь або ж статтю для публікації у фаховому виданні. Підсумкові роботи здобувачів візьмуть участь у конкурсі, який проводить Лабораторія для кожної нової групи практикантів.

Досвід проведення попередніх практик показав, що обрана форма підготовки фахівців з міжнародних економічних відносин дає хороші результати з формування навичок аналітичної роботи, які сьогодні вкрай потрібні для економіста-міжнародника.

school and education

Гаряча лінія

067-626-25-52